Vandaag is voor mij als liefhebber en supporter “het experiment” Keizer officieel mislukt

//Vandaag is voor mij als liefhebber en supporter “het experiment” Keizer officieel mislukt

Vandaag is voor mij als liefhebber en supporter “het experiment” Keizer officieel mislukt

“Ik vond Dolberg wel aardig spelen…ik was tevreden”.

“Wel overwogen om Huntelaar te brengen,
maar we kozen voor Daley, om op links een aanvallende impuls te geven”.

“Siem was op, daarom wisselde we hem”. “Ja Klaas had ook kunnen invallen voor Siem, dat was wat opportunistischer geweest, maar vond ik niet raadzaam tegen dit Utrecht”.
“Waarom wijzigingen in een winnend team?” “Tja, we zijn nog een elftal in opbouw en Dolberg verdiende weer een kans”. Aldus Marcel Keizer tijdens zijn persconferentie.
Vandaag is voor mij als liefhebber en supporter “het experiment” Keizer officieel mislukt. Leuke gedachte om een trainer te kiezen die net als je spelers vanuit je jeugdelftallen afkomstig zijn, maar dat is alleen aan Van Gaal en De Boer gegeven.

De afgelopen weken was het spel al slecht met een mooi resultaat tegen Feijenoord die dat verbloemde. Maar als Onana in die westrijs de strafschop en later de inzet van Jørgensson niet had gestopt, dan had ik het nog wel willen zien…

Je kan slecht spelen…je kan een wedstrijd verliezen, daar heb je als trainer slechts een indirecte invloed op…je spelers moeten het doen. Als trainer heb je twee belangrijke taken:
1. De meest logische (lees: beste) opstelling maken.
2. Logische keuzes tav je wissels.

Over de beginopstelling kun je over discussiëren en van mening verschillen, maar de wissels waren ronduit onbegrijpelijk. En de verklaringen die na afloop werden gegeven waren zwak en ongeloofwaardig, net als in de wedstrijden waar werd gestreden om CL en EL. Ook dit slaat over op een team. Ik kan me niet voorstellen dat deze groep Keizer nog serieus neemt.

We kunnen er heel veel woorden aan vuil maken, maar het devies nu is eigenlijk heel simpel: Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald.
Je hebt nu twee weken om een nieuwe staf aan te stellen, en maak je beste speler aanvoerder (Ziyech) met Klaas en Siem als reserve-aanvoerders.
Dit seizoen zouden we het 34e kampioenschap voor Nouri gaan winnen, hier zou alles voor moeten wijken. Het is nog geen december en het seizoen is al bijna als een nachtkaars uitgegaan.
De enige die vandaag ongrijpbaar was, was de duif…
Pijnlijk.

Foto Ajax.nl

 

2017-11-06T22:23:25+00:006 november 2017|