Een kolkende Johan Cruijff Arena, een hoekschop en Nico in de 16. De hoekschop wordt genomen en Goal! Nicoooooo Tagliafico klinkt door de microfoon. Hij flikt het weer maar wie is hij eigenlijk?

Nico Tagliafico is op 31 augustus 1992 geboren in de plaats Rafael Calzada in Argentinië. Bij ons heet hij Nico, maar zijn officiële naam is Nicolas Alejandro Tagliafico. Tagliafico debuteerde op 12 maart 2011 in het betaald voetbal. Hij speelde toen bij Banfield. Op 12 maart 2011 viel hij in de 72e minuut in tijdens een competitie wedstrijd tegen Tigre. Deze wonnen ze met 2-1. Tien dagen na de wedstrijd kreeg hij zijn eerste basisplaats tegen Huracan. Dit was tevens ook zijn eerste thuiswedstrijd.

Daarna werd Tagliafico  verhuurd aan Real Murica in Spanje.  Niet veel later keerde hij weer terug naar Argentinië en ging spelen voor CA Independiente . In december 2017 won hij de Copa Sudamericana als aanvoerder van het team.

In januari 2018 kocht Ajax de linksback voor een transfersom van 4 miljoen euro. Op zondag 21 januari maakte hij zijn debuut voor Ajax in de klassieker tegen Feyenoord. Dit was het begin van een geweldige verdediger voor Ajax. Op 9 juni 2017 maakt Nico zijn debuut voor het Argentijnse elftal en in 2018 speelde hij zijn eerste WK voor Argentinië.

Nico is momenteel nog steeds een ijzersterke speler. Hij speelt fantastische wedstrijden en speelt eigenlijk altijd goed. Het is te hopen dat we nog een seizoen kunnen genieten van de Argentijn want ook bij andere clubs is zijn kwaliteit niet onopgemerkt gebleven. Een aantal clubs zijn geïnteresseerd in de linksback. Zijn marktwaarde is op dit moment 28 miljoen euro.

Laten we hopen dat hij nog lang speelt in het prachtige rood/wit!

Geschreven door Wilkor-Jan Top, Foto Theo Kock.

Wij zijn op zoek naar Ajax fans die het leuk vinden om blogs of columns te schrijven. Over oud-Ajacieden, herinneringen en natuurlijk zijn eigen suggesties welkom. Wij plaatsen deze dan op onze website en plaatsen deze door op onze social media kanalen. Mail info@ajaxmuseum.nl