Nou nou, het was mij het middagje wel. De ophef vooraf vóór de meest beladen wedstrijd in Lampengat kwam vooral uit het kamp van de grootste elektronicaproducent en- gigant. Het schijnt niet te mogen om jouw collega’s te feliciteren met het behalen van de volgende ronde in een Europees bekertoernooi. Tot groot ongenoegen van hun laboratoriumarts, die stelde dat teleurstellingen groepsmatig moeten worden gedragen. Eendracht maakt tenslotte macht, zegt men daar in die contreien….

Nadat alle bloedwaarden waren gecheckt gingen de roodwitten dan met frisse tegenzin de wei in na die wedstrijd van donderdag, die achteraf gezien vijf minuten te lang duurde. Maar een beetje Duitser zou daar nooit mee kunnen zitten. Nadat circus Rensch tot tweemaal toe niet de trekker wenste over te halen om het massaal toegestroomde publiek buiten het stadion in complete rouw te dompelen leek het ingespoten serum van Doktor Labor te gaan werken. Misschien moet Hugo eens advies gaan vragen over zijn inentingsprogramma. Want je kunt hem van veel betichten, maar een strakke discipline kent de man wel….

Er leek niet zo veel aan de hand. Toch ontstonden er wat haarscheurtjes in het Amsterdamse metselwerk. Vlak voor de thee kwam er een verschil op het scorebord in het voordeel van de thuisploeg. Daarop was even niet gerekend. Tijd voor een bakkie…. Ajax was even zichzelf niet meer. Mede door de gedwongen omstandigheden schoof het voorzichtig naar voren, met in het achterhoofd die luizige counters. Dat leek fataal te worden toen de Brabobelg met het nummer van de meest beroemde Kever op de rug de marge leek te verdubbelen. Hij had daar wél alle ledematen voor nodig waardoor het feest uitgesteld werd. Het werd een voetbalgevecht met als exponenten de Dubbel D aan voor de hoofdstedelingen de linkerflank en voor de boertjes de rechterkant. Denzel versus Dusan zaten onderweg al heerlijk te bakkeleien. Het leek op de eerste nederlaag van 2021 uit te draaien totdat Denzel zich vergreep aan het leer en wist dat dit gevolgen zou kennen. Een hoofdwond stimulerend en daarbij nog wat krachttermen bezigen richting de beul van de Balkan, die al klaarstond om het vonnis te voltrekken. Met dodelijke precisie trof hij zijn zorgvuldig gekozen slachtoffer om zich vervolgens te richten tot zijn agressor. De twee legers moesten in actie komen om hun aanvoeders te ontzetten. Iets wat overigens flink veel moeite kostte….

 

Het is begin maart. We doen nog mee in Europa, kunnen de dennenappel weer eens pakken en de schaal lijkt onvermijdelijk. Alle dertien goed, zoals de toto vroeger. Elf keer winst en twee remises. Wat voelt dát lekker, zeker na het verlaten van de Eindhovense akker. De (nabije) toekomst lacht. Nu nog even toegelaten worden om het te kunnen meevieren!

 

Tekst Andre van der Voort