Bij de laatste persconferentie hoorde ik Mark Rutte en Hugo de Jonge veel verruimingen aankondigen, dat is heel erg fijn natuurlijk! Zo mogen we ook weer naar het stadion, ik barstte bijna in juichen uit, maar wat hoorde ik premier Rutte daarna zeggen? “Wel op 1,5 meter afstand en zonder gezang en gejuich”. Hoorde ik dat nou goed? Zei hij echt zonder gezang en gejuich? Maar zingen en juichen horen toch bij voetbal? Hebben die twee mannen zelf ooit wel eens in een stadion gezeten? Het moet niet gekker worden!

Mogen we niet eens juichen als een van onze Godenzonen een prachtig doelpunt maakt? Het zal voor de spelers ook wel raar zijn, dat ze na een doelpunt niemand horen op de tribune. Mijn gedachten gingen meteen terug naar de tijd, toen de Arena net was geopend en iedereen klaagde dat er geen gezellige sfeer hing in het stadion, het was saai en doodstil. Moeten we dan terug naar die tijd? Liever niet. Daarom moeten we andere dingen verzinnen om onze spelers te steunen! Zodat ze blijven weten, dat we achter ze staan!

Ik doe een oproep aan ieder zijn creativiteit! Neem allemaal wat mee naar het stadion waar je lawaai mee kan maken: trommels, ratelapparaten, vlaggetjes, pannendeksels en wat je nog meer kan bedenken! Als we het niet met onze mond mogen doen, dan laten we maar op een andere manier van ons horen! Is dat dan voetbal in het “Nieuwe Normaal” ? Ik ben heel benieuwd hoe dat er uit gaat zien de eerstkomende wedstrijd van Ons Aller AJAX!

Column: Sasja van Rijsewijk