Jouw AFC Ajax, ons Ajax is zo goed als zeker kampioen. Officieus heet dat. Goed. PSV kan nog nog 8-0 winnen van Heracles en dan moet Ajax met 7-0 verliezen van de Graafschap. , maar Appie. de kans dat ik in de volgende staatsloterijtrekking twintig miljoen verdien, dat Lucille Werner de honderd meter horden wint of dat er vanavond een meteoriet op mijn bord land eten landt is vele malen groter, vriend.

Ik heb jou zien debuteren in de Arena. Met een goal. Zoals Ajacieden dat doen. Je wees op je shirtnummer. Nummer 34.

Waarom wilde jij met nummer 34 spelen? Omdat dat het getal van de volgende landstitel zou zijn, zo verklaarde je.
Amsterdams zoals een Amsterdammer hoort te zijn. Blufferig, grappig.maar altijd overtuigd van zijn eigen kunnen of gelijk, maar wel op een charmante manier.

Vandaag zat ik in het stadion. Ik was blij, natuurlijk. Maar ik dacht ook aan jou. Jij had ook tussen deze gasten moeten lopen. Juichend. Gekke dansjes. De hele klerezooi. Tussen je matties. Jouw jongens.

Ik ben ben er woensdag fysiek niet bij als onze club Ajax officieel kampioen wordt. Ik ben dan in het buitenland

Maar, weet één ding, Appie, deze titel is voor jou. Je gabbers met wie je zo lang hebt gevoetbald hebben voor jou gestreden. En je bloedgappie Donny van de Beek nam het voortouw vandaag.

Gefeliciteerd , ouwe! Ik pink een traantje weg. Deze schaal, nummertje 34, die is voor jou!

Tekst Rodney Rijsdijk