Het zal je vast niet ontgaan zijn. Ajax heeft een 3e shirt uitgebracht. Het is niet zomaar een shirt. Het is een speciaal Europa shirt voor de Europese avondjes. Wat maakt het nou eigenlijk zo bijzonder?

Onder het logo staat een getal, namelijk 50. Deze 50 staat daar omdat het aan het eind van het seizoen 2020/2021 precies 50 jaar geleden is dat Ajax het Europa cup voor het eerst won. Een historisch moment. Ook in de kraag staat de datum 2-06-1971 gegrafeerd wat ook weer verwijst naar de winst van de Europacup 50 jaar geleden. Het shirt is donker grijs en heeft een zwarte baan in het midden. Verder zijn de logo’s e.d. met goud versierd.

Ook werd er aangekondigd dat er een maximale oplage van 10.000 stuks kwam. Het shirt was erg populair en dat heeft Ajax geweten. Op de dag dat het mooie shirt uitkwam stonden er honderden fans voor de fan shop in de Arena en online was hij binnen een paar uur helemaal uitverkocht. Veel fans hadden naast het net gevist en aan Ajax werd een tweede levering gevraagd van de fans en deze kwam er. Na overleg tussen Ajax en Adidas werd op 26 augustus bekend dat er een tweede levering kwam en dat je het shirt kon pre-orderen. Uiteraard zat hier ook weer een maximale oplage aanvast van 10.000 stuks. Het shirt wordt dan half december geleverd. Ook nu was het shirt binnen 1 uur uitverkocht.

Ajax heeft bekend gemaakt dat er niet nog een derde levering komt en dat is erg zuur voor de fans die geen shirt hebben weten te bemachtigen. Hun enige optie is nog Marktplaats. Maar op Marktplaats wordt het shirt voor honderden euro’s verkocht. Dit is ronduit belachelijk. Je werkt de echte fans op deze manier tegen. Handelaren kopen tientallen shirts tegelijk en proberen deze weer voor woeker prijzen te verkopen. Ik zou u dan ook adviseren om geen shirt te kopen via marktplaats. Op deze manier spek je alleen de kas van Nep fans en blijven ze alleen maar doorgaan. Hoe moeilijk het ook is. En zeg nou zelf: we hebben toch ook een mooi uit en thuis shirt?

Laten we hopen dat Ajax in dit speciale shirt veel succes zal beleven in Europa!

Geschreven door: Wilkor-Jan Top

Wij zijn op zoek naar Ajax fans die het leuk vinden om blogs of columns te schrijven. Over oud-Ajacieden, herinneringen en natuurlijk zijn eigen suggesties welkom. Wij plaatsen deze dan op onze website en plaatsen deze door op onze social media kanalen. Mail info@ajaxmuseum.nl