Het was een memorable reis die ik samen met mijn vader maakte in mei 1987 door Griekenland. Samen op pad om indrukken op te doen van Rhodos, Kos, Kreta, Poros, Aegina en Athene. Voor onze 7 reisbureaus maakten wij regelmatig trips om onze klanten goed te kunnen informeren. Zo ook in 1987, dat blijft heel bijzonder voor mij. We zouden op 14 mei terug vliegen naar Nederland en verbleven de laatste nacht in Athene. Als Zwanenburgers, onder de rook van Amsterdam was je natuurlijk voor Ajax, geen enkele twijfel. Toen wij in Athene vernamen dat Ajax daar zou spelen zei mijn Pa, ik heb je toch beloofd samen nog een keer naar Ajax te gaan! Hij had 2 kaartjes voor ons op de lange zijde bij de EC finale Ajax-Lokomotive Lepizig, een stugge Oost Duitse club, 2 jaar voor de val van de Muur in 1989. Eerst het plein op, de Plaka voor een petje en sjaal, die hadden we niet mee, ik wist immers van niks. We kochten een petje met van die touwtjes waar dan de handjes van gingen klappen op je hoofd. Het was de 21e minuut, van ’t Schip passt op Silooy, haalt de achterlijn en zet voor op het hoofd van Marco van Basten, het was zijn laatste wedstrijd voor Ajax, hij had al getekend bij Milan, en Marco Di Basco scoort! We hadden de EC gewonnen en Pa en ik juichten erop los, wat waren we blij, het was overigens het enige hoogtepunt van de wedstrijd, die oersaai was. Voor mij zeer speciaal, enkele maanden later overleed mijn vader op vakantie in Spanje, hartaanval. Veel te jong 46 jaar, maar zijn belofte was ingelost, we zijn samen naar Ajax geweest. Liever had ik dat nu gedaan samen met Pa en mijn zoon, maar helaas, 1987 in Athene staat voor altijd op mijn netvlies!

Heb jij de laatste jaren een buitenlandse trip met Ajax meegemaakt en wil jij je ervaring delen met andere Ajacieden dan zijn wij op zoek naar jou. Stuur dan jou verhaal en foto’s in via info@ajaxmuseum.nl en wij delen deze dan op onze website www.ajaxmuseumnl en op onze sociaal media kanalen.