Column: Eigen (Ten) Hagje redden

//Column: Eigen (Ten) Hagje redden

Column: Eigen (Ten) Hagje redden

Nieuws van de dag vanuit de Ajax-hoek was toch wel dat “onze” oefenmeester het Telesport Gala geheel aan zich voorbij laat gaan. En daar heeft hij zo zijn redenen voor….

De suggestieve berichtgeving van dit dagblad omtrent de grootste en meest succesrijke club van onze vaderlandse voetbalgeschiedenis is de Grote Kale Leider een doorn in het oog. Rondom de JohanCruijff ArenA en De Toekomst ligt een bataljon persmuskieten op de loer op zoek naar sensatie, zaaiend naar tweespalt, roddel en achterklap. Die zou het niet met die kunnen vinden en men is altijd op zoek naar in de bek gelegde quotes waarmee de lezer gevoerd zou moeten worden. Iedere dag is het weer “Valentijnsdag” in deze krant. Je kunt nieuws maken en nieuws verzinnen. Nieuws maken is over het algemeen voorbehouden aan intelligente mensen met goede bronnen. Nieuws verzinnen is een stuk gemakkelijker. Vooral kwaad spreken over mensen die in de publiciteit staan en dus een makkelijk onderwerp zijn om jouw fantasie de vrije loop te laten scoort flink. Alleen jouw integriteit, imago en aanzien zullen deuken oplopen. Als je daar ongevoelig voor bent kom je ver in de (riool)journalistiek.

Het zou Ajax sieren om compleet afstand te nemen van de poppenkastvoorstelling van vanavond. Want schrijven doen ze toch wel. Na een seizoen vol glitter en glamour dat de geschiedenisboeken zal ingaan als één van de meest succesvolle jaren in het 119-jarig bestaan zou dat wel een statement zijn. De prijzen die er wérkelijk toe doen zijn al behaald tenslotte.

De meest succesvolle Ajax-coach van dit millennium én tweede in het algemeen klassement (ná Stefan Kovacs) is mijn held van de dag. Erik, ga lekker door met jouw ingealagen weg, mening en visie want jezelf brwijzen heb je al gedaan. Ook al weet je hoe opportuun het wereldje is. En mocht je dit nog niet weten: Het zal morgen ongetwijfeld paginagroot aandacht krijgen!

Tekst Andre van der Voort

2019-09-02T16:20:15+01:002 september 2019|