Blog: Spiegeltje spiegeltje aan de wand.

//Blog: Spiegeltje spiegeltje aan de wand.

Blog: Spiegeltje spiegeltje aan de wand.

Gezien de uitslag in de uitwedstrijd ging iedereen er eens goed voor zitten vanmiddag. De mensen die de kou althans hadden getrotseerd, want er waren opvallend veel open plekken, hoewel volgens de statistieken de thuiswedstrijden altijd volledig zijn uitverkocht.
 
Maar na 5 minuten wist iedereen dat NAC zich niet zo maar weer naar de slachtbank liet leiden. Ondanks dat NAC op voorsprong kwam, was iedereen ervan overtuigd dat Ajax “gewoon” zou winnen, en dat gebeurde ook, maar het hield niet over (understatement).
 
Typerend echter, had niemand het na de wedstrijd meer over de
wedstrijd, maar over 1 man: Hakim Ziyech.
 
Vanwege zijn doorslaggevende acties of assists? Nee, vanwege zijn vele balverlies, om vervolgens minderwaardig misbaar te maken jegens medespelers die zijn “briljante pass” niet begrepen en het uiteraard rustig sjokkend teruglopend.
 
Met als toetje de wegwerpgebaren richting het stadion nadat hij een vrije trap raak schoot (hij loopt inmiddels 2 op 150 pogingen).
 
Werd hij dan zo onheus bejegend? Werd hij de hele wedstrijd
stelselmatig uitgefloten? Neen is het antwoord. Hij ontving in de tweede helft wat gemor en wat “boe geroep”, nadat hij voor de zoveelste keer een bal veroverde maar binnen 5 seconden ook weer verspeelde (nieuwe 5 seconden regel?).
 
Als hij écht wil weten wat uitfluiten is, moet hij even met Daley
Blind bellen. En hem vragen hoe hij zich voelde toen hij luid word uitgejouwd tijdens de Klassieker in (jawel) een thuiswedstrijd. Hoewel hij ook dramatisch speelde, was dat zo vernederend dat ik me schaamde voor mijn medesupporters, zoiets doe je niet.
 
Maakte Daley ook wegwerpgebaren?
Neen. Daley onderging zijn lot als een prof. Hij gaf geen krimp en heeft zich nooit negatief uitgelaten. Wat hij wél heeft gedaan? Kei- en keihard gewerkt om vervolgens uit te groeien tot een van de steunpilaren van Ajax, voordat hij een verdiende transfer naar United maakte.
 
Hoewel het een gezapige wedstrijd was, was het wel een “leerzame” middag…conclusies:
 
* Ziyech heeft thuis geen spiegels hangen waar hij wel eens in kijkt (lees: nul zelfreflectie)
* Ziyech zal de Europese top niet halen met zo’n mentaliteit
* Ziyech gaat komende zomer sowieso weg…een middenmoot club ergens in Europa of China
* Rode draad: niet geliefd bij de Heerenveen supporters, niet geliefde bij de Twente supporters, en hard op weg om bij de Ajax supporters zijn krediet te verliezen, ruzie met de trainer van Marokko…toeval?
 
Maar niet alleen Ziyech mag maandagochtend bij Overmars op de koffie komen, om wat tekst en uitleg te geven…ook Ten Hag mag langskomen.
 
Als je zo slecht speelt als Ziyech en hem dan toch laat staan om dan “makkelijk” Van de Beek te wisselen, is dat gewoon laf te noemen. Bosz “durfde” vorig seizoen wel een speler te wisselen, die slecht speelde (wie het ook was). En dat resulteerde in respect van zijn spelersgroep en uiteindelijk in goede resultaten. Ten Hag mag oppassen dat hij zijn geloofwaardigheid niet heel snel op deze manier te grabbel gooit.
 
Vorige week niet wisselen en vandaag de verkeerde mensen wisselen…dat heeft de vorige trainer zijn kop gekost…
 
Om positief te eindigen: die Nico hè…dat is er écht een…???
 
#AJAX #AJAnac #rodAJA #Amsterdam #HakimZiyech
Foto Ajax.nl, Tekst Hamadi Zaghdoudi
2018-02-05T13:35:32+00:005 februari 2018|