Peter Bosz heeft dit seizoen het stokje overgenomen van Frank de Boer. En met succes, want Ajax is een stuk leuker en aantrekkelijker gaan voetballen. In het begin moest Bosz nog zoeken naar het juiste elftal, waardoor er met name in het begin van het seizoen kostbare punten werden verspeeld.

Voor Ajax wordt het dus heel lastig om nog kampioen te worden. Ze zijn echt afhankelijk van Feyenoord die naar 18 jaar weer een kampioenschap ruiken.

Dat Ajax waarschijnlijk geen kampioen wordt dit seizoen, is niet zo een probleem, want Bosz moest goed puzzelen aan zijn elftal en dat kost veel tijd. Het is wel allemaal voor een goed doel geweest, want Ajax speelt heel aantrekkelijk voetbal, staan 2e in de eredivisie en staan wel al in de halve finale van de Europa League.

Ajax ruikt zelfs al de Europese finale in Stockholm, want Olympique Lyonnais werd thuis verslagen met 4-1. Ajax is er nog niet, want Lyon wacht voor de return volgende week, maar Ajax is wel al een stapje dichterbij.

Zelf verwacht ik dat als Ajax zo doorgaat dat ze wel in de Europa League finale komen, de 2e plaats in de eredivisie vasthouden, volgend jaar kampioen van de eredivisie worden en weer leuk en aantrekkelijk voetbal gaan spelen met de fantastische steun van de fans!

Door Sanne Lakerveld